Vuurtoren Westkapelle

Zuidstraat 154-156, Westkapelle

De Vuurtorens 't Hoge Licht en 't Lage Licht bewaken samen de kustlijn van Westkapelle Beklim de vuurtorens en geniet van een onbetaalbaar uitzicht op grote hoogte over het eiland Walcheren. In beide vuurtorens zijn thema exposities ingericht die jaarlijks wisselen. Lees verder

De Vuurtorens 't Hoge Licht en 't Lage Licht bewaken samen de kustlijn van Westkapelle  Beklim de vuurtorens en geniet van een onbetaalbaar uitzicht op grote hoogte over het eiland Walcheren. In beide vuurtorens zijn thema exposities ingericht die jaarlijks wisselen.

Westkapelle is bekend om zijn vuurtoren. De vuurtoren, bijgenaamd Westkapelle Hoog, Hoge licht of Zuiderhoofd, was oorspronkelijk de kerktoren van de SintWillibrorduskerk. Na een brand in de kerk bleef alleen de toren over en in 1907 is de toren verbouwd tot vuurtoren.

Bijzonder is dat de vuurtoren niet aan de zeekant staat, maar juist aan de landkant van het dorp. De toren bestaat uit zes verdiepingen en heeft een hoogte van 53 meter. Je moet 207 treden beklimmen om boven te komen.

Nog altijd is de vuurtoren actief en brandt elke avond het licht, dat bij helder weer tot op ongeveer 20 zeemijl (37 kilometer) te zien is. De hoeveelheid licht staat gelijk aan 2,6 miljoen kaarsen.

Het publiek kan dan de vuurtoren tot het dak beklimmen. De roodkleurige bovenbouw met daarin het optiek is niet toegankelijk. Bij storm of slecht weer is de vuurtoren gesloten.