Walcheren

Walcheren ligt deels aan de Noordzee en aan de Westerschelde. Op Walcheren liggen veel bekende kustplaatsen, zoals Vlissingen, Domburg, Oostkapelle, Zoutelande, Westkapelle en Vrouwenpolder. Walcheren is dan ook een erg populaire bestemming voor toeristen, bezoekers en inwoners. Lees verder

Walcheren is een landstreek en een schiereiland in het westen van de Nederlandse provincie Zeeland en bestaat uit de drie gemeenten Middelburg, Veere en Vlissingen. Walcheren wordt omsloten door de Noordzee, de Westerschelde, het Veerse Meer en het ingepolderde Sloe. Het voormalig eiland Walcheren is tegenwoordig een voortzetting van het schiereiland Zuid-Beveland. Walcheren telt ongeveer 115.000 inwoners op een oppervlakte van 216 km² en is daarmee het dichtstbevolkte voormalige eiland van Zeeland.

Walcheren ligt deels aan de Noordzee en aan de Westerschelde. De stranden bieden uitzicht op zeeschepen die vlak langs de kust varen. De stranden behoren tot de schoonste van Nederland. Natuurgebied De Manteling van Walcheren bestaat uit bossen, duinen, statige lanen en klassieke buitenplaatsen. Van de 17e tot 19e eeuw woonde de Middelburgse elite hier in de zomer. Domburg is de oudste badplaats aan de Walcherse kust. Walcheren is onderverdeeld in drie gemeenten: Vlissingen, Middelburg en Veere.

Op Walcheren liggen veel bekende kustplaatsen, zoals Vlissingen, Domburg, Oostkapelle, Zoutelande, Westkapelle en Vrouwenpolder. Walcheren is dan ook een erg populaire bestemming voor toeristen, bezoekers en inwoners.