Brouwerij Barbier

Geuzenstraat 18, Biervliet

Barbier is een stijlvol bier dat overal gedronken kan worden. Barbier is sinds 13 mei 2017 verkrijgbaar bij de barbier, in horeca en drankenhandels én via de webshop. Lees verder

Het verhaal achter Barbier®.

Luc Weemaes, de oprichter en eigenaar van Barbier, brouwt sinds 1986 zijn eigen bier. Het begon op zijn 18e als een soort lolletje. Hij werd lid van een bier- en wijnmakergilde Ambrasserie te Clinge. Misschien begon de liefde voor bier eigenlijk al eerder. Hij verzamelde namelijk als jonge jongen al bierglazen en aanverwante artikelen. De hobby groeide uit tot een ware verzameling van zo’n 1300 bierglazen in alle soorten en maten. Uiteraard was hij toen ook lid van de BAV (bierartikelenverzamelaars).

Deze hobby werd beëindigd, maar het bierbrouwen bleef. Ergens in de jaren 90 volgde hij een opleiding tot bierkeurmeester waarna hij bierkeurmeester werd. En in diezelfde periode haalde hij zijn opleiding cafébedrijf. Met dit laatste heeft hij nooit iets beroepsmatig gedaan, maar wie weet… De optelsom van jaren hobby brouwen en bierkeurmeesterschap zorgde ervoor dat zijn bieren steeds beter en beter werden. Het bleef altijd een hobby waarvan het resultaat binnenshuis geconsumeerd werd. Tot hij in 2016 bedacht dat het tijd werd om een grote publiek te laten genieten van zijn bieren. Barbier® werd een feit. Barbier®, bier met stijl. Barbier is een stijlvol bier dat overal gedronken kan worden.

De naam verraadt waar de voorliefde van consumeren naar toe gaat, de barbier. Bij een bezoek aan de barbier is het gewoonlijk om een biertje te drinken. Barbier is bier met stijl. Een stijl gebaseerd op de bezoeker en op elementen van de barbierszaak: Old School en Vintage, maar ook innovatief. Barbier kent verschillende soorten, momenteel zijn er drie soorten op de markt, Barbier Irish Stout, Barbier Tarwe Tripel en Barbier Zilt. De keuze voor deze bieren is bepaald door een onafhankelijke adviescommissie. Barbier is verkrijgbaar bij barbers, horeca, slijterijen en via de website. De gedachte zou te namelijk absurd zijn dat mannen met een baard het alleenrecht zouden hebben dit mooie exclusieve bier te kunnen drinken. Forget it men!

  • Eten & drinken, Slijterij , Lifestyle, Cadeauartikelen
  • Maestro
  • Terneuzen

Bent u de eigenaar van deze zaak?

Neem contact met ons op via info@ilovezeeland.nl om het profiel aan te vullen met o.a. uw website, telefoonnummer, Facebook, openingstijden, omschrijving, faciliteiten, menukaart en acties.