Reimerswaal

Reimerswaal maakt deel uit van het eiland Zuid-Beveland. De gemeente telde per 1 januari 2019 22.670 inwoners en heeft een oppervlakte van 243,08 km². Lees verder

Reimerswaal maakt deel uit van het eiland Zuid-Beveland. De gemeente telde per 1 januari 2019 22.670 inwoners en heeft een oppervlakte van 243,08 km². De kern Yerseke is bekend vanwege de mossel- en oesterhandel; Kruiningen was bekend vanwege de veerdienst Kruiningen-Perkpolder. Deze veerpont is inmiddels vervangen door de Westerscheldetunnel. Op het oude terrein van de voormalige veerpont verrijst een compleet nieuwe woonwijk, Kruseveer. 

De gemeente Reimerswaal ontstond in 1970 uit de samenvoeging van de gemeentes Krabbendijke, Kruiningen, Rilland-Bath, Waarde en Yerseke en is genoemd naar de middeleeuwse stad Reimerswaal die ten noorden van de huidige gemeente lag, in het Verdronken Land van Zuid-Beveland, ook wel Verdronken land van Reimerswaal genoemd. De restanten van deze stad liggen sinds 1978 onder een schutsluis in de Oesterdam in de gemeente Tholen. 

Het gemeentehuis van Reimerswaal staat in Kruiningen. De Kreekraksluizen zijn gelegen in de gemeente Reimerswaal. Verder zijn er de buurtschappen Bath, Gawege, Middenhof, Roelshoek, Stationsbuurt, Vlake en Völckerdorp. In Stationsbuurt ligt het spoorwegstation Rilland-Bath; verder zijn er station Krabbendijke en station Kruiningen-Yerseke.